Nyt tulee hirveää kritiikkiä. Olen ollut tässä mahataudissa koko viikon ja välillä (noin 8 tuntia) katsellut aikani kuluksi asunto- ja loma-asuntoilmoituksia. Suomalaiset kyllä ramppaa asuntomessuilla ja tilaa kyökkiä ja kammaria, mutta ei niillä mitään tyylitajua tai persoonallisuutta välttämättä ole. Kulutusorgiat purkautuvat väsähtäneinä ylisuurina, huonosti sunniteltuina erkkerihirviöinä Etuoveen. Talo  on voinut aikoinaan maksaa kolmen kirurgin 20 vuoden palkan, mutta paskapönttöä ei saatu mihinkään muualle, kuin poreammeen viereen kylpyläosastolle. Puulajeja on käytetty vähintään kahdeksaa eri lajia, kutakin kolmella petsillä ja katon panelointi on tehty "persoonallisesti" vinoon. Talossa on 270 neliötä, mutta kengille ei ole tilaa eteisessä. Missä on sunnittelu? Missä toimivuus? Kauneudesta puhumattakaan.

 Pistäkääpä hakuehdoiksi vaikkapa Asunnot, omakotitalot, oma tontti, oma ranta ja Päijät-Häme ja Uusimaa. Ilmoitukset voi jakaa muutamaan kategoriaan:

Alibin kuvitus

Hohdon tai muun kauhuelokuvan kuvauspaikka

Saavuinko siunauskappelliin?

Meillä on turhia neliöitä.

Kuvaan aina joutavaa irtaimistoa vastavaloon koska minulla on järjestelmäkamera

Pirusti portaita, tässä millekään arkkitehdille makseta. Tai vastaavalle mestarille.

Ryöstin maalaisromanttisen kirpputorin

Ihan ok ilmoitukset

Hyvät kohteet, hyvällä välittäjällä 

Ehkä neljänkymmenen imoituksen joukossa voi olla kaksi, joista kiinnostun edes vähän. Siellä on sellaisia puolen miljoonan euron kämppiä joita en ottaisi vaikka ilman saisin.

Miksi ihmiset ei panosta myyntiin, esimerkiksi siivoa? Miksi välittäjät ei panosta myyntikuviin? Miksi välittäjät vie jotain carpe diem kynttiläpurkkiroinaa sinne paikalle ja ottaa siitä lähikuvan? Miksi homeisia taloja myydään? Miksi vesijättöä ei mainita vaikka se paistaa kuuhun asti? Miksi kamiina on sijoitettu niin, että se ottaa kiinni pirttipenkkiin? Miksi minä olen niin kriittinen!?

Kai se on itte oma huvilansa suunniteltava. Eihän sitä lottoarvonnan alla muuta suunnitellakaan, kuin huvilaa ja sitä millä tyylillä irtisanoutuu. Ajaisko Teslalla pihaan ja sanois että se on moro nyt, vai jäisikö sitä vielä mielistelemään ja pyllistelemään puoleksi vuodeksi ettei vaan kukaan joudu nyt pulaan?

Nyt tulle ilmainen vinkki. Tai oikeastaan vinkkien sarjatuli. JOS kohteessa on ranta. JOS kohteen hakusanoissa on oma ranta. Niin laittakaa hyvän tähden siitä RANNASTA ensimmäinen kuva! Tai edes toinen, heti julkisivun jälkeen. Sitten pohjakuva. Sitten jotain järkevää. Ei mitään käytäviä tai rappusia tai mikaroaaltouuneja. KEITTIÖ!KYLPYHUONE! OLOHUONE! Niissä suomalainen elää hereillä ollessan. Niistä se maksaa. Herra varjele mua ei kiinosta ne fleecepeitot , hajoneet kiukaat tai katossa olevat loisteputkivalaiseimet yh-tään, mua kiinnostaa se ranta!!!