Olen jo sen ikäinen, että olen nähnyt lahkeiden kapenemisen, levenemisen, uudelleen kapenemisen ja lahkeiden poistumisen. Nythän on niin, että voi kadulla nähdä nuoren naisen käytännössä ilman housuja, tikkitakki päällä, mummon shaali kaulan ympärille pyöritettynä niin että shaalista sojottaa toinen käsi joka pitää puhelinta ja toinen joka pitää käsilaukkua jossa on tosi lyhyt hihna. On aika hauskan näköistä, kun itsensä vakavasti ottava, tuimailmeinen nuori kävelee kädet symmetrisesti 45 asteen kulmassa. Siinä on jotain ankkamaista.

Minun nuoruudessa oli tosi junttia käyttää pipoa. Nyt ilmeisesti housut on noloa.

Kulmakarvat olivat joskus luonnolliset. Sitten ne piti nyppiä pois, niin monta kertaa ja niin huolellisesti, etteivät ne enää kasva. Jotkut piirsivät ohuet pellehermannit silmien yläpuolelle ja olivat cool. Nyt kosmetiikkaosastolla on kolme metriä hyllyä vain kulmakarvojen piirtämistä varten. On tussia, kynää, harjaa, maalia, väriä, pohjustetta ja lakaa. Kyllä markkinamies on ovela.

Aina se kuilu sukupolvien välille jotenkin tulee. Minun äitini oli aidosti järkyttynyt ja surullinen, kun käytin MUSTAA KYNSILAKKAA. "Mitähän muutkin ajattelee." Hänellä oli ilmeisesti jonkinlainen porttiteoria mustista kynsistä prostituutioon, saatananpalvontaan ja ammattirikollisuuteen.

Minun kuiluni nuoriin on jo mainittu housuttomuus. Sanon viidentoista asteen pakkasessa sukkahousuissa ja farkkushortseissa kulkemista housuttomuudeksi. Myös ihonväriset legginsit ovat housuttomuutta, ainakin optisena harhana. Toinen kuilun kaivava tekijä on HK sinisen kokoiset kulmakarvat.

Äiti, ei saa tuijottaa, sanoi aikuinen lapseni, kun näin meidän Prisman kassalla naisen, jonka naamaan oli maalattu suuria violetteja, vaaleita ja tumman harmaita viivoja. Ne on kuulemma korostuksia. Ja ne kulmakarvat jotka lopulta tuntui heiluvan pään yläpuolella kuin animaatiohahmolla.

Teininä ihmettelin tuulipukunaisia. Sellaisia tuulipukunaisia, joilla oli korkokengät, Came-korvakorut ja vahvaa huulipunaa sekä 18 vuotta vanhaa parfymiä. Tuulipuku ja korkkarit on järkky yhdistelmä, mutta toisaalta se kertoo säänmukaisesta pukeutumisesta naisellisuudesta tinkimättä.

Mikä tahansa voi olla muotia paljaista rinnoista, maata laahaaviin hameisiin. Mutta en olisi uskonut näkeväni sitä päivää, että miehellä voi olla tarkoituksella farkkujen kaulus pakaroiden alla. Housut roikkuvat päällä periaatteessa peniksen voimalla ja vyöllä kiristäen. Se ei voi olla terveellistä.

Olkoon muoti mitä tahansa, mutta toivon sen olevan sentään vaaratonta.