Naisen vapaapäivä. 

Jo edellispäivänä nainen suunnittelee vähimmäisvaatimukset vapaapäivän saavutuksille. Ainakin on pestävä se yksi ikkuna jossa on valtava läikkä, puisteltava kaikkein koirankarvaisimmat matot, setvittävä pyykkihuone, maalattava kierrätyskeskuksesta ostettu mööpeli loppuun, sillä talvi tulee ja autotalliin saatava auton kokoinen aukko.

Luonnollisesti nainen vapaapäivänä tyhjentää roskakaapin, vie lasit, metallit, pahvit ja paperit kierrätyspisteelle ja pyyhkii roskakaapin lattian. Ruokaa täytyy tehdä jossain vaiheessa, jotta voi syödä. Korkealla todennäköisyydellä nainen käy kaupassa "illemmalla". Kolmen muun askareen ohessa koirankarvojen sietokyky ylittyy ja nainen tarttuu imuriin. Matot on heitetty tuulettumaan jo aamukahvin valuessa. Ai niin se auton kumimattokin pitää käydä imuroimassa. Matkalla imuroimaan auton kumimattoa nainen tajuaa, että terassilta voisi viedä pois auringonvarjon, varjon jalan ja kesäverhot. Kesäverhoja pois kurotellessaan nainen huomaa nahistuneen muratin ja heittää sen kompostiin. Kompostin vieressä vesoo joku puu. Nainen täräyttää ruohonleikkurin käyntiin ja ajaa vesat sileäksi. Vesoja nurin ajaessa silmää pistää rikkaruohokeskittymä joka pitää nyppiä pois. Kaikki ei lähde nyppimällä, täytyy hakea myrkytyssuihkepullo. Myrkky on eri rakennuksessa. Matkalla toiseen rakennukseen naista ärsyttää eräs polttopuiden tekoon liittyvä asia autokatoksessa. 

Nyt naisella onkin jo kova nälkä. Pihalla on nyt levällään matot, ikkunanpesuvehkeet, kierrätysmööpeli, maalipurkki, ruohonleikkuri, trimmeri, imuri, kompostimpäri, myrkytyssuihekpullo, auringonvarjo, sen jalka ja kesäverhot. Tämä kaikki kannattaisi kursia kasaan ennen ruoan laittoa.

Ennen ruoanlaittoa nainen heittää pyykit koneeseen, purkaa tiskikoneen, pyyhkii keittiön kaikki pinnat ja tuolinselät joita kukaan muu ei koskaan pyyhi. Ai niin ja ennen tätä kaikkea koira on ulkoilutettu, otettu vastaan terapiapuhelu sukulaiselta ja muokattu spotifyn soittolistaa. Siinä samalla kun pyykkikone pyörii, tiskikone suhisee ja hellalla porisee, nainen siivoaa osan jääkaapista, ettei se ala haista. Hajusta tulee mieleen lattiakaivot, nekin olisi hyvä avata ja desinfioida. Matkalla lattiakaivolle nainen huomaa, että saunan lattialla on lämmityspuista irronnutta silppua. Nainen hakee lakaisusetin. Ai, polttopuut on taas  lopussa. Nainen heittää puunkantotelineet terassille vinkiksi sille, jonka vastuulla on polttopuista huolehtiminen.  Telineet ovat sateessa tulevat kolme viikkoa. Koskahan viimeksi olen käynyt läpi nuo shampoopullot ja hoitoaineet....

Ruoka maistuu askareiden uuvuttamalle naiselle. Nyt on ihana hetki katsoa Netflixistä Better call Saul. Mutta ensin pitää ripustaa pyykit ja laittaa uusi koneellinen. Tiskikone on hyvä tyhjentää nyt, eikä sitten kun illalla väsyttää. Ja onhan miehen kivempi tulla siistiin kotiin, (kiitos mummo -lepää rauhassa)  joten laitetaan toinenkin tiskikoneellinen pyörimään. Ruoan laitosta tuli sen verran tiskiä. Nainen keittää jälkkärikahvit ja kulkee kohti kotiteatteria. Täytyy piipahtaa pissalla. Hupsis, vessapaperi on tosi vähissä. Täytyy mennä keittiöön kirjoittamaan kauppalistaa. Mitäs muuta meiltä puutuu? Nainen käy läpi kuivakaapit, jääkaapin, pesuainetilanteen, hygieniatuotteet (kahvi jäähtyy) ja koiran tarvikkeet. Pakastimella nainen tuntee kiusausta sulattaa pakastin. Mutta nuo lakanathan on ollut viikkaamatta viime vapaapäivästä lähtien. Kahvi mikroon, lakanat kaappiin. Lakanakaapissa on tyyny, joka pitää viedä pesuun. Ai niin, pyykkikone on päällä, laitetaan tyyny tuohon lattialle jonoon. Kahvi mikrosta ja kohti kotiteatteria. Koira pyytää ulos. Ei kai sillä vaan ole vatsa sekaisin. Alkaa sataa. Matot pitää hakea ulkoa.  Mikä ihmeen roskaläjä tässä kuistilla on? Se on miehen kengistä kun hän on käynyt koiran kanssa metsässä. Meillä on ruohomatto ruossa rappusten edessä. Vihdoin sohvalle. Kaukosäädin käteen. Puhelin soi. Tyttärellä on töissä kriisi. (kahvi jäähtyy) Koira unohtui ulos ja se karkasi. Alkaa tehdä mieli makeaa. MIKSI? Miksi aina sitä makeaa? Telkka sammuu itsestään, joku aikarajoitin siinä on. Nyt voisi oikeastaan ottaa päikkärit. Mutta ensin pitää löytää se koira. Ja ripustaa pyykit ja samalla reissulla vaihtaa sähköhammasharjoihin harjat. Vihdoin koira laahustaa kotipihaan ja nainen voi käydä pitkälleen sohvalle.

Päikkärien jälkeen mies tulee kotiin ja toteaa, ai ooksä nukkunu koko päivän? Nainen pahoittaa tästä mielensä ja lähtee kauppaan. Samalla kun käy kaupassa, voi hoitaa apteekkikäynnin, palauttaa pantilliset pullot ja viedä kengät suutarille sekä tankata.

Miehen vapaapäivä.

Mies menee koiran kanssa metsään, koska pitää koirasta huolta. Mies menee salille , koska harrastaa salilla käyntiä. Syö jotain ruokaa, jota on jääkaapissa. Katsoo urheilua telkasta, koska tykkää katsoa urheilua telkasta. Keittää kahvia ja juo sen heti. Katsoo lisää urheilua telkkarista. Laittaa  OSAN tiskpöydällä olevista tiskeistä koneeseen, "ettei tuu sanomista" ja odottaa kiitosta. Ei tartu imuriin kun ei huomaa koirankarvoja. Ei vie roskia, koska ei huomaa roskisten olevan kukkuroillaan. Vie oman lenkkipuvun taikakoriin josta se katoaa ja ilmestyy raikkaana tuulikaappiin. Istuu netissä, koska tykkää seurata asioita. Käy kaupassa ostamassa munia ja berliininmunkin. Ei voi ostaa muuta, kun ei tullut kauppakori mukaan ja tuli pissahätä.  Komentaa naisen ulkoiluttamaan koiran heti kun nainen tulee töistä, koska täytyyhän täällä jonkun pitää homma kasassa.

 

Joskus nainen otti taloustöiden epätasapainon puheeksi käyttäen pyykinpesua esimerkkinä. 

Vastaus: "no eipä pyykkikoneen täyttäminen kovin vaikeaa ole, kannattaako siitä tehdä tommosta numeroa?"