Siinä se makasi, saunan lauteilla, kauniissa rusketuksessaan. Pitkä, värjätty tukka oli aseteltu kehon jatkoksi sähkösaunan lauteille. Rusketus oli rajaton. Tissit paljaana oli lojuttu jossain päiväntasaajaa lähempänä kun toiset täällä herää aamuyöllä ohuesta unestaan jonninjoutaviin töihinsä. Siinä se rentoutui, onnellisen näköisenä, treenatut reidet kohoasennossa, jalat saunan paneeliseinää vasten. Pysäköinnin valvoja.

Viekkaudella ja vääryydellä tienatut setelit ja kolikot laittoi porsliiniseen säästöporsaaseen ja lensi kauas ruskettumaan ja kynsistudioon istumaan. Takuulla otti semmoisen jalkahoidon jossa kalat syö kuollutta ihoa jalkapohjista. Siinä se istui ja mietti, että helvetin torvet, ette osaa pysäköidä ja päätti tilata mehukkaan pihvin illallisella. Varmasti läträsi punaviinin kanssa.

Täällä me kuumeiset, vanhat, väsyneet, huononäköiset, huonosti nukkuneet, kriisissä olevat, höppänät, juuri kortin saaneet ja krapulaiset pyöritimme muovikiekkoa liikaa tai liian vähän, tai epähuomiossa unohdimme sen asetella auton lasista katseltavaksi. Ostimme särkylääkettä, antibiootteja, akvarellipaperia,  pitkävedon tai loton paremman elämän  toivossa. Tai kävimme kirjastossa, että sivistyisimme ja että aivomme toimisivat paremmin. "Kunnon novellit lisäävät ihmisen empatiaa", sanottiin eräässä tiedemiesten keskustelussa, suuressa maailmassa. Youtubesta sen kuulin. Kioskikirjat ei kuulemma toimi, mutta Jane Austen toimii.  Yhtään ei lisääntyisi minulla empatia, vaikka lukisin luolakarhun klaanin koko tarinan, 3000 sivua ainakin. Silti ottaisi hermoon, se kohtuuttoman kokoinen PYSÄKÖINTIVIRHEMAKSU.

Miksi ei voi olla pysäköintierhehuomautus? Siinä voisi olla pupun poikasten kuvia, värikkäitä ufoja mustaa tähtitaivasta vasten tai päivänkakkaroiden kuvia ja pari perhosta. Tai Michael Fassbender leveässä hymyssään, mutta ei mikään Roope Salminen, se olisi rangaistuksena kohtuuton. Olisi semmoinen ystävällinen huomautus, että hupsista, nyt ei ollut muovikiekkoa kieritetty sopivaa määrää, soo soo. Muistapa ensikerralla. Mutta ei. Kaukomaiden rusketus maksetaan ihmiselle joka on muille tosi ilkeä ja tuhma, päivästä päivään. Ei ole reilua.